Thursday, April 4, 2013

April 4 Stray animals day!


Ένα διαφορετικό post για σήμερα,
αφού είναι η παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων.



Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί πριν περίπου ένα μήνα κι εμείς υϊοθετίσαμε την Λίλα ένα αδέσποτο κουταβάκι. Συμπληρώσαμε όλα τα υποχρεωτικά έντυπα, και η Λίλα ήρθε να μείνει μαζί μας. Είναι ένα μωράκι, πλέον 4 μηνών που όλο παίζει [κυρίως τρώμε! χιχι] και έχει πολλή όρεξη για αγκαλιές και κυρίως αγάπη! Επίσης πριν 6 χρόνια είχαμε βρεί έξω από το super market ένα απειρο ελάχιστο μαύρο γατάκι, και δεν μπορέσαμε να το αφήσουμε μόνο του έξω στο κρύο.. το πήραμε σπίτι το φροντίσαμε, γελάσαμε πολύ και τώρα είναι μια πανέμορφη γάτα με γυαλιστερό τρίχωμα που με το που ξαπλώσω έρχεται να κάνουμε αγκαλιές! Δεν μπορώ να σας περιγράψω κάτι παραπάνω πρέπει να το ζήσετε! :)



Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να βοηθάμε τέτοιες ενέργειες και οι πραγματικά φιλόζωοι δεν θα κοιτάξουν την ράτσα και το αν είναι όμορφο ή όχι το ζώο. Σαφώς και για κάποιες περιπτώσεις μετράει και η ράτσα του ζώου καθώς μπορεί να έχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα! Συνήθως τα αδεσποτάκια είναι ημίαιμα, κάποιοι παρατάνε τα κουτάβια γιατί δεν σκέφτηκαν να στειρώσουν το ζώο τους, ή ήδη αδέσποτα ζώα γεννάνε με αποτέλεσμα να γεμίζουμε ζωάκια.. και για ένα λόγο που δεν γνωρίζω τα ημίαιμα είναι και πιο υγιή από τα καθαρόαιμα!

Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του! Ακόμη και το ότι στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας (όπως κάναμε με την luna τη γατούλα μας και την Λίλα όταν έρθει ο καιρός) είναι κάτι πολύ σημαντικό!

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο εάν θέλετε περισσότερες πληροφοίες θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά στο φιλοζωικό σωματείο Ρετζικιού:
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -STRAY DOGS THESSALONIKI

 Αυτά από μένα φιλάκια πολλά!



8 comments:

  1. Τι γλυκό και όμορφο σκυλάκι!
    Τέτοιες ενέργειες είναι πραγματικά άξιες θαυμασμού :)
    Στην οικογένεια μου,έχουμε κι εμείς ένα σκυλάκι(περιφερόταν στη γειτονιά μου και αποφασίσαμε να το κάνουμε μέλος της οικογένειας :) ).
    Επίσης,έχουμε αποκτήσει μία μικρή γατούλα(που τη βρήκαμε κι αυτή παρατημένη και μοναχούλα)
    Ελπίζω με τον καιρό,περισσότερα άτομα να κάνουν τέτοιες κινήσεις.
    Πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στα αδέσποτα ζωάκια! :)


    journeytofantasy.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι ωραία :) μπράβο σας!!! χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν! Πόσες φορές έχω δώσει το φαγητό μου σε αδέσποτα, όταν σε κοιτάνε με αυτά τα ματάκια :P Να τα χαιρόμαστε λοιπόν!!!

      Delete
  2. Αχ στενάχωρο θέμα είναι αυτό για εμένα.. Είχαμε υιοθετήσει 2 κουταβάκια, το ένα μάλιστα μας έκανε και 3 κουταβάκια αλλά μας τα δηλητηρίασαν τα περισσότερα και ένα μας το έκλεψαν.. Υπάρχουν τόσοι κακόψυχοι άνθρωποι στο κόσμο που μακάρι να έχουν μια άσχημη ζωή..

    ReplyDelete
    Replies
    1. αχ δεν γινεται ρε συ.. τι ανθρωποι υπαρχουν.. :(

      Delete
  3. Ψυχουλάκια μου..
    Είχα γράψει και εγώ παλιότερα ένα ανάλογο ποστ
    να να δείτε! http://fashioneveland.blogspot.gr/2012/12/feel-5.html

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ναι μωρε τα καημενουλια.. μακαρι να βρουν ολα σπιτακι! για να δουμε!! :)

      Delete
  4. geia sou sunonomati!!!polu omorfo to blog sou!!
    8a xarw polu na se dw sto diko mou! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. οοο γειά σου!!! ευχαριστώ πολύ :) έρχομαι να το δώ!!

      Delete