Wednesday, December 1, 2010

Chocolate it is ;)

Σοκολάτα-Chocolate-Schokolade-Chocolat-Chocolate-Cioccolato-Chocolade-Choklad-Chocolate...

in any language the taste is all the same.. :)





Τα χριστούγεννα ήρθαν, τα στολίδια βγήκαν αλλα κάτι μένει.. οι γλυκές απολαύσεις που κάνουν τα Χριστούγεννα ακόμη πιο όμορφα!!! Γιαυτό λοιπόν εδώ έχω μια συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Ποιος δεν αγαπάει τις σοκολατένιες τρούφες;;; Ειδικά όταν περιέχουν καλή σοκολάτα που λιώνει στο στόμα;; μμμ..



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ
by Γρηγόρης Γαστεράτος


Προετοιμασία-παρασκευή: 20'
Αναμονή: 2 ώρες
Συνολικό Κόστος: 2,5 ευρώ
Για 8-10 κομμάτια περίπου


ΥΛΙΚΑ:


80 γρ. (1/3 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας βούτυρο
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
κακάο ή τρούφα ή ινδοκάρυδο ή τριμμένουν ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη
προεραιτικά 1 κουτ. σούπας μπράντι, ρούμι ή όποιο άλλο ποτό μας αρέσει


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:


Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, την αποσύρουμε απο τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, έως ότου αυτή λιώσει και έχουμε ένα ομοιογενές μέιγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, έως ότου κρυώσει καλά, για να μπορούμε να το πλάσουμε. 
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι και τα κυλάμε στο κακάο ή στην τρούφα που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.








No comments:

Post a Comment