Thursday, January 24, 2013

What's your scent? +tips


Γειά σας! Βροχερή μέρα σήμερα γιαυτό λέω να σας φτιάξω λίγο την διάθεση με ένα θέμα που αγαπάμε όλες νομίζω :)

κολόνιες και αρώματα ♥


Αυτή είναι η δική μου συλλογή μέχρι τώρα






DKNY red apple την χρησιμοποιούσα παλιότερα, είναι πολύ ωραία και αρκετά γλυκιά κολώνια με νότες κυρίως από κόκκινο μήλο, cranberries, κεράσι, βανίλια πατσουλί και ρούμι.
Αρκετά δυνατή, κατάλληλη για χειμώνα!




 

 
DKNY green apple μια φρουτένια δροσερή κολόνια πιο ελαρφυά από την κόκκινη με νότες από πράσινο μήλο, κίτρο, warmed wood και ripe apple blossoms..






 Candy Apple Sweet Caramel (green) είναι απλά υπέροχη! Γλυκιά φρουτένια δεν την χορταίνεις! Με νότες από μήλο, violet leaves, caramel, marshmallow, αχλάδι, lily of the valley, jasmine, vanilla..
Ιδανική για καλοκαίρι και άνοιξη :)






Dolce & Gabbana The One μια ζεστή, ρομαντική κολόνια που σε ταξιδεύει.. με νότες από μανταρίνι, ροδάκινο, bergamot, lychee, jasmine, muguet, madonna lily, vanilla, amber, musk, vetiver, plum. Έχει ένα ωραίο δυνατό άρωμα που αναδύεται για πολλές ώρες! (τουλάχιστον σε μένα :)) Την προτιμώ τον χειμώνα καθώς είναι πολύ βαριά για καλοκαίρι, και στις πιο ιδιαίτερες εξόδους :)




 Τέλος ένα καινούριο μου απόκτημα Burberry Weekend είναι αρκετά ελαφρυά με μια σπιρτάδα, είναι δυναμική και διακριτική ταυτόχρονα! Με νότες από tangerine, sap, reseda plant, wild rose, red cyclamen, peach blossom, blue hyacinth, iris, nectar, cedarwood, sandalwood, musk..
Νομίζω πως είναι ιδανική για τον χειμώνα και ίσως και τις δροσερές μέρες του καλοκαιριού :)



Και τώρα σας έχω μερικά TIPS για το πώς να διαλέξετε-φορέσετε το άρωμα που θα σας ταιριάζει!

  • να μην αγοράζετε αρώματα χωρίς να τα έχετε δοκιμάσει στο δέρμα σας μυρίζοντάς τα στο πίσω μέρος του καρπού σας. Η μυρωδιά ενός αρώματος σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από εκείνη πάνω στο δέρμα. Δοκιμάζοντάς το πάνω στο δέρμα θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε πώς μεταβάλλεται η μυρωδιά όσο περνάει η ώρα, καθώς και πόσο θα διαρκέσει. 
  • Μη δοκιμάζετε ποτέ αρώματα σε δέρμα όπου υπάρχουν λοσιόν, αποσμητικά ή αποσμητικά σαπούνια . Αυτά μπορούν να στρεβλώσουν τη μυρωδιά του αρώματος συνήθως προς το χειρότερο.
  • Να δοκιμάζετε έως τρία αρώματα. Είναι δύσκολο να διακρίνουμε τις μικρές διαφορές ανάμεσα σε πολλά αρώματα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα
  • Ξεκινήστε από τα πιο ελαφριά αρώματα για να μην ευαισθητοποιηθεί απότομα η όσφρηση και οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.
  • Περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να κατασταλάξει η τελική μυρωδιά του αρώματος. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε ακόμα περισσότερο είναι πιθανό να εντοπίσετε και τις πιο βαθιές νότες του. 
  • Λένε ότι η καλύτερη ώρα για να δοκιμάσουμε αρώματα είναι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η όσφρησή μας φτάνει στο αποκορύφωμά της.
  • Αν έχετε ξηρό δέρμα βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε το άρωμα πιο συχνά απ’ ότι στην περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να διατηρήσει τη μυρωδιά καλύτερα και για περισσότερη ώρα ενώ το ξηρό δέρμα όχι.
  • Κατά καιρούς να αλλάζετε το άρωμά σας! Δεν είναι απαραίτητο να φοράτε πάντα το ίδιο παλιό άρωμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να φορέσετε ένα πιο δυνατό άρωμα τον χειμώνα αν ζείτε σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς το κρύο μπορεί να μειώσει τη δύναμη της μυρωδιάς.
  • Ψεκάστε οποιοδήποτε άρωμα στο σώμα σας αμέσως μόλις έχετε στεγνώσει καλά μετά από το μπάνιο ή το ντους. Οι πόροι μας είναι περισσότερη ώρα ανοιχτοί όταν έχουμε εκτεθεί στη ζέστη, επομένως το άρωμα απορροφάται από το δέρμα καλύτερα.
  • Το άρωμα φοριέται στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, δηλαδή σε αυτά όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή: στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος ή στο εσωτερικό του μπράτσου! Η θερμότητα του δέρματος ευνοεί την εξάτμιση του αρώματος.
  • Σύμφωνα με την Coco Chanel οι γυναίκες πρέπει να βάζουν άρωμα στα σημεία που μπορεί να τις φιλήσει ένας άνδρας! Ψεκάστε με άρωμα τις περιοχές που ασκούν μεγαλύτερη έλξη στον ερωτικό σας σύντροφο, όπως ο λαιμός ή το ντεκολτέ.
  • Μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Αρκεί ένα ψέκασμα στον αέρα με το μπουκάλι στο ύψος του στήθους και σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών από το σώμα σας και περάστε μέσα από το αρωματισμένο «σύννεφο».
  • Μπορείτε σε μια μικρή ποσότητα ουδέτερης ενυδατικής κρέμας σώματος να ψεκάσετε λίγες σταγόνες από το άρωμά σας. Η κρέμα θα «φυλακίσει» το άρωμα και θα το διατηρήσει για αρκετή ώρα επάνω στο δέρμα σας.
  • Αρωματίζετε τα ρούχα σας (κυρίως μαντήλια, φουλάρια, μπλούζες) για να έχετε την αίσθηση του αγαπημένου σας αρώματος όλη την ημέρα. Εφαρμόστε σε καθαρά ρούχα, ώστε το άρωμα να μην αναμειγνύεται με άλλες μυρωδιές. Για να αποφύγετε τους λεκέδες, ρίξετε το άρωμα σε εσωτερικά σημεία (πχ στο γιακά ή στην επένδυση). Μην αρωματίζετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μεταξωτά, σιφόν ή σατέν, όπως επίσης και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή τα δερμάτινα είδη σας.


that's it!
εσας ποιο είναι το αγαπημένο σας άρωμα;;;



xoxo


  

3 comments:

  1. τη the one μου την πήρε η μαμά μου φέτος τα Χριστούγεννα δώρο και μου αρέσει πολύ!!!πολύ ωραίο Post!
    http://jiubilo.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ναι! ειναι απλα τέλεια!!! ευχαριστω :)

      Delete