Wednesday, December 26, 2012

Yummy yum easy side dish!



Καλημέρα! Λοιπόν σήμερα σας έχω μια νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα συνοδευτικό πιάτο που μπορείτε να το κάνετε και τελευταία στιγμη!

Λοιπόν για ένα μικρό πυρέξ (περίπου 24*24) θα χρειαστούμε:

μπαγιάτικο ψωμί (η και ψωμί του τόστ)
 2 αυγά
περίπου 2 κούπες γάλα
μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουπα κρέμα γάλακτος
αλάτι - πιπέρι
τριμμένο κασέρι (μπορείτε να βάλετε και φέτες αν δεν έχετε τριμμένο!) γκούντα, ένταμ ό,τι σσας αρέσει
λίγη μαργαρίνη


how to:
βουτηρώνουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε κάτω το ψωμί που έχουμε κόψει σε μέτριες φέτες (μπορούμε να το βάλουμε και σε κομματια αν είναι πολύ ξερό και δεν κόβεται) προσέχουμε να καλύψουμε όλα τα κενά, απο πάνω ρίχνουμε το κασέρι. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση ψωμι. Σε ένα βαθύ μπώλ χτυπάμε τα αυγά την κρέμα γάλακτος και το γάλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με αυτό περιχύνουμε το ψωμί μας μέσα στο ταψάκι. Κοιτάμε να έχει βραχεί καλά όλο το ψωμί μας, μπορούμε να ραντίσουμε καποια σημεία με λίγο ακόμα γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι από πάνω. Καλό είναι να μέινει περίπου ένα δίωρο στο ψυγείο να να ρουφήξει καλά το ψωμάκι μας, αλλα αν δεν προλαβαίνετε αφήστε το ένα 20λεπτο με μισή ώρα.

Ψήσιμο:
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά το κασέρι μας.



* δεν δίνω συγκεκριμένες αναλογίες γιατί κι εγώ με το μάτι το κάνω, ελπίζω να σας άρεσε!

 
Καλή σας όρεξη! :)  


Rockin' around the Christmas tree!!!

 

No comments:

Post a Comment